Bleu de toi

Met deze mooie zomerdagen eet ik het liefst op een terras, of nog beter een binnentuin. Wat Googlen bracht mij bij Brussels Life waar men het terras van Bleu de Toi al een van de gezelligste van Brussel roemt. De keuken krijgt er 5 sterren op 5. Daarheen dus!

We worden onthaald door een ‘kelner’ in een short die enige wasbeurten gezien had, om nog maar te zwijgen van een slordig door zweet doordrongen hemd. Het geroemde terras blijkt een postzegel groot en omzoomd door planten in potten. We bestellen aperitief (Bombay is de enige Gin op de kaart). Even later komt een dame een amuse neerpoten zonder een woord te zeggen. We bestellen voorgerecht, hoofdgerecht en een fles wijn

Vrij snel nadien komt ze aan met het voorgerecht. Dan blijkt dat de bestelling verkeerd werd doorgegeven aan de keuken: ik krijg kaaskroketten in de plaats van een duo van kroketten, maar besluit het toch maar op te eten. Van de wijn nog geen spoor. We finaliseren dan maar de Gin tijdens het voorgerecht.

Nadat het voorgerecht even afgeruimd was, vraag ik zelf dan maar naar waar de fles wijn blijft. ‘Zo meteen’. Intussen wordt ook het hoofdgerecht opgediend. De specialiteit van het huis is ‘Bintje’, een gevulde aardappel waarvan er heel wat varianten te krijgen zijn. Ik bestelde een Bintje ‘Yassa’, gemarineerd gevogelte. Wat ik krijg is een grote kapotgekookte aardappel met veel romige saus en wat gevogelte.

Bintje Yassa

Bintje Yassa

Ik vraag voor een tweede keer achter de fles witte wijn, die dan uiteindelijk toch geserveerd raakt…. maar dan wel in een chaudfontaine glas!

Dat voor zo’n bintje maar liefst 18€ op de rekening wordt toegevoegd, is moeilijk te verteren. Kortom: de bediening was een ramp, het eten hoogstens middelmatig voor een taverne en te duur voor wat het maar is. Hier zien ze mij niet meer…

Bleu de toi
Rue des Alexiens 73
1000 Brussel
Gegeten op: 18/07/2013
Beoordeling: W

Geef een reactie