HUB bouwt kamers op nieuwe campus (De Standaard, 7 maart 2013)

De plannen voor de campus Meyboom van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) krijgen vorm. Behalve les–lokalen, een turnzaal, een aula en een studentenfoyer komen er ook 78 studenten–kamers.

HUB wil campus Meyboom in September 2015 in gebruik nemen

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) heeft concrete plannen om het tekort aan studentenkamers in Brussel aan te pakken. Op haar nieuwe campus Meyboom, op de hoek van de Broekstraat en de Zandstraat, realiseert de onderwijsinstelling 78 studentenkamers. ‘Er is een hoge nood aan studentenhuisvesting in Brussel’, zegt Wouter Ommeslag, hoofd facilitair beheer van de HUB. ‘Daarom zijn we blij met deze 78 kamers ons steentje te kunnen bijdragen.’

In het nieuwe gebouw komen er ook leslokalen en kantoren, maar belangrijker is dat er ook een turnzaal en een grote aula worden gepland. ‘Voor het vak Bewegingsopvoeding in de richtingen kleuter- en lager onderwijs hebben we een turnzaal nodig. Op dit moment huren we die in de Cellebroedersstraat, maar we willen er absoluut een op onze campus’, zegt Ommeslag. ‘Ook een grote aula is een must. Het wordt een hellende aula met zo’n vierhonderd plaatsen en ze wordt uitgerust met alle moderne, didactische materiaal.’

De renovatie en uitbreiding van het gebouw kosten zo’n 16 miljoen euro. De HUB hoopt om de campus Meyboom in september 2015 in gebruik te kunnen nemen. ‘De HUB zet sterk in op Brussel als studentenstad, dus zijn we tevreden dat we onze campus voort kunnen uitbouwen in het centrum van de hoofdstad’, besluit Ommeslag.

De naam van het gebouw werd vorig jaar door de studenten en het personeel van de HUB gekozen. De naam verwijst naar de meiboomplanting die elk jaar zowel in Brussel als in Leuven plaatsvindt. Dat gebeurt precies op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat, waar de nieuwe HUB-campus zich bevindt.

Dit bericht is geplaatst in Persartikels met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie