Nieuwe campus van HUB heet Meyboom (Het Nieuwsblad, 2 juli 2012)

RUSSEL – De HUB heeft er een nieuwe campus bij, waar in de toekomst studenten sociaal werk en lerarenopleiding terecht kunnen. Voor de naam organiseerde de hogeschool een wedstrijd, en daar kwam ‘Meyboom’ als winnaar uit.

Het nieuwe campusgebouw van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), dat gelegen is op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat, heeft eindelijk een naam. De HUB organiseerde in april een wedstrijd om een naam voor het ‘nieuwe’ gebouw te verzinnen, waarmee een iPad te winnen viel. Zo’n 85studenten en personeelsleden van de HUB dienden een naamvoorstel in.

Uit al die voorstellen is ‘Meyboom’ gekozen, een naam die verwijst naar de meiboomplanting die elk jaar zowel in Brussel als in Leuven plaatsvindt op 9augustus. Dat gebeurt precies op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat, waar de nieuwe HUB-campus zich bevindt.

Brussel versus Leuven

Maar niet alleen de verwijzing naar die middeleeuwse traditie is belangrijk in de naamkeuze. Er zit ook subtiel een verwijzing in naar het spanningsveld tussen Brussel en Leuven, want de HUB maakt deel uit van de associatie KU Leuven.

De winnaars van de wedstrijd, en dat zijn er zes, worden uitgenodigd voor een etentje in café De Meyboom. Bij de namen die het niet haalden, zien we onder meer Zandbroek, Peyo, ’t Zand en Sieen.

Wanneer het gebouw in gebruik zal worden genomen staat nog niet helemaal vast. De HUB is volop bezig met aanpassingswerken om er studenten van de opleidingen sociaal werk en de lerarenopleiding te kunnen ontvangen. Dat zou ten laatste in september 2015 het geval moeten zijn.

September 2014

‘Hoe vroeger hoe liever, natuurlijk’, zegt Wouter Ommeslag, een van de projectcoördinatoren van de nieuwe campus bij de HUB. ‘We mikken op september 2014, maar dat is zeer ambitieus. Januari 2015 is haalbaar, maar we bekijken nog of we de nieuwe campus niet beter bij de start van een academiejaar ‘verhuizen’ in plaats van bij het begin van het tweede semester.’

De vorige huurder van het het gebouw was Bloso. De HUB is al langer bezig met het samenbrengen van haar opleidingen in het centrum. In 2009 werd nog ‘tSerclaes in gebruik genomen, dat tegenover de oorspronkelijke Ehsal-campus ligt. Met het nieuwe gebouw erbij gaat ze verder op dat elan.

Dit bericht is geplaatst in Persartikels met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie