Studentensportkaart tegen september (Het Nieuwsblad, 24 maart 2012)

BRUSSEL – Bij het nieuwe academiejaar, dat start in september, willen de Vlaamse instellingen voor hoger onderwijs en Br(ik een studentensportkaart invoeren. Die moet ervoor zorgen dat studenten aan een goedkoper tarief kunnen sporten in de hoofdstad.

Sportinfrastructuur

‘We willen student en stad verbinden’, zegt Kasper Demeulemeester van Br(ik. ‘We willen de studenten de sportclubs en mogelijkheden tot sporten leren kennen en ze toegankelijk maken. Op die manier kan het studentenleven in Brussel nog verrijkt worden.’

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft al meer dan dertig jaar eigen sportinfrastructuur op de campus in Etterbeek. ‘Wij zijn eigenlijk de gangmakers van dit project’, zegt Dirk Van de Wiele, verantwoordelijke voor de sportdienst aan de VUB.

‘Wij hebben al jaren een clubkaart waarmee studenten en personeel van de VUB de sportfaciliteiten van de universiteit kunnen gebruiken. Ook de Erasmushogeschool (EhB) zit mee in dat systeem. We willen dat nu uitbreiden naar de rest van de hogescholen en universiteiten, want we willen zo veel mogelijk studenten aan het sporten krijgen.’

Aan de VUB kunnen de studenten dus vlot terecht om te sporten, maar in het centrum ligt dat moeilijker. ‘In Brussel-centrum is er bijna geen sportinfrastructuur’, zegt Van de Wiele. ‘Je kan er ook niet zomaar eigen infrastructuur inplanten. Daarom willen we kijken wat er al is en met partners afspreken om kortingen te geven aan studenten.’

De bedoeling is dat er een database ontstaat waarop studenten kunnen zien waar ze terecht kunnen om te sporten en waar dat kan aan een studentikoos tarief. ‘De studentensportkaart zal voor alle instellingen dezelfde lay-out hebben, om op die manier herkenbaarheid te creËren bij de sportclubs’, zegt Van de Wiele. ‘Op die manier hopen we die database dan zo ruim mogelijk te maken.’

Gereduceerd tarief

Studenten van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), die in het centrum zitten, mogen nu al aan gereduceerd tarief sporten aan de VUB. Daarover heeft de Stuvo HUB een overeenkomst met de VUB. ‘We werken zelf ook aan een aanbod’, zegt Wouter Ommeslag van Stuvo HUB. ‘We hebben een voltijds sportcoördinator in dienst die activiteiten voor studenten uitwerkt. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een start to run, om studenten klaar te stomen voor de 20kilometer.’

‘Net als vorig jaar kunnen studenten deelnemen aan de 20kilometer in het Br(ik-team’, zegt Kasper Demeulemeester. ‘En op 9mei houden we ook een Br(ik Futsal-cup. Op die manier brengen we studenten van de verschillende instellingen op een sportieve manier bij mekaar.’

Dit bericht is geplaatst in Persartikels met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie