Restaurant De Mineen vervangt eet-bunker (Het Nieuwsblad, 7 oktober 2011)

BRUSSEL – Het studentenrestaurant De Mineen in de Hogeschool-Universiteit Brussel heeft gisteren de deuren geopend. Er is plaats voor 500 studenten. Het wekt allerminst een reftergevoel dankzij de design inrichting.

Het restaurant zou normaal vorig academiejaar openen, maar de bouw liep heel wat vertraging op. ‘We kampten onder meer met waterinsijpeling’, vertelt Wouter Ommeslag, projectleider van De Mineen. ‘Sinds november vorig jaar konden studenten er wel al terecht. Sindsdien hebben we het restaurant voort afgewerkt.’ Het is nu helemaal af.De Mineen is gevestigd in de kelderverdieping. ‘Vandaar de naam. We hebben de kelder en een deel van de parking omgebouwd. Hier kunnen dagelijks 500 studenten eten. De pauzes op school worden ontdubbeld waardoor we elke plaats eigenlijk dubbel kunnen gebruiken. Zo spreiden we ook de wachttijd.’

Ommeslag is trots op het project, dat samen met A2D Architects uit Tervuren werd gerealiseerd. ‘Voordien noemden de studenten deze verdieping de bunker. We wilden absoluut dat keldergevoel en die bijnaam kwijt. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Dit is zo’n beetje de Lunch Garden voor studenten. Er heerst hier alleszins niet het typische reftergevoel.’

Studenten zullen er dagelijks kunnen kiezen uit verse soep, een dagschotel, pasta- en andere schotels, broodjes en snacks. Alles wordt bereid door een kok van de HUB en Sodexo Catering.

De ruimte ademt design. ‘Kers op de taart is onze centrale videowall. Die bestaat uit vier grote flatscreens waarop we activiteiten en boodschappen aankondigen. Tijdens de middagpauzes kunnen we ook muziekclips laten zien of sportwedstrijden. Ook onze boots zijn zeer geslaagd. Daarin kunnen studenten wat intiemer lunchen.’

Zoektocht voorbij

Voor veel studenten komt er met De Mineen een einde aan een zoektocht naar een eetplekje.

Zo ook voor Paul De Letter die in zijn tweede jaar Medische Beeldvorming zit.

‘Ik ben blij dat het nieuwe studentenrestaurant eindelijk volledig operationeel is’, vertelt Paul. ‘Het is een mooi concept. Het is hier veel groter geworden, toch heerst er nog altijd een gezellige sfeer. Het is een beetje lounge en dat bevalt me wel. De videowall is de moeite waard.’

Toch zijn er ook nog enkele minpuntjes. ‘Het blijft lang aanschuiven om eten te bestellen’, meent Paul De Letter. ‘Andere studenten hebben een half uur later middagpauze, maar tegen dan staan wij vaak nog aan te schuiven. Toch ben ik blij dat ik ’s middags niet meer moet op zoek gaan naar een plekje om te eten. Meestal zit in Brussel ’s middags ook alles vol. Ik eet hier warm, zodat ik ’s avonds op kot geen eten meer hoef te bereiden.’

Geef een reactie